soccerIn 2014 was Brazilië het decor van de twintigste FIFA World cup voor landenteams. Het toernooi begon op 12 juni en duurde tot 13 juli 2014. Brazilië ontving de rechten om het toernooi in eigen land te mogen houden in 2007. Het was de tweede keer dat Brazilië gastland was voor wat velen zien als het belangrijkste wereldwijde sportevenement.

31 verschillende nationale teams van over heel de wereld wisten zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi in Zuid Amerika. Er werden in totaal 64 wedstrijden gespeeld in 12 speciaal gebouwde nieuwe stadions. Wat helemaal uniek was voor dit wereld kampioenschap is dat het de eerste keer was dat de doellijntechnologie werd gebruikt. Daarnaast was het zichzelfoplossende schuim ook een uitvinding die erg goed beviel zowel bij de spelers als bij het publiek. In het totaal trok het evenement 5 miljoen bezoekers waarvan er 1 miljoen uit het buitenland over kwamen vanuit 202 verschillende landen.

Wat redelijk uniek was, is dat er bij dit toernooi alle teams die sinds 1930 hebben gewonnen zichzelf wisten te kwalificeren. Zowel Argentinië, Brazilië, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Uruguay wisten allemaal een plek te bemachtigen op het hoogste podium van de

voetbalwereld.

Tot ieders grote verrassing werd Spanje in de groepsfase al uit het toernooi geknikkerd, dit net zoals Engeland en Italië. Vervolgens werden Uruguay en Frankrijk geëlimineerd. Brazilië, het gastland, werd in de halve finale door Duitsland vernederd en mocht ook het podium verlaten. De andere halve finale ging tussen Nederland en Argentinië. Dit werd een bloedeloze 0-0, uiteindelijk trok Argentinië na een zeer zwakke strafschoppenreeks van Oranje aan het langste eind en bemachtigde het de laatste finale ticket. In de finale bleek Duitsland toch weer het sterkste team van de wereld te hebben. De Duitsers wonnen de zeer spannende wedstrijd uiteindelijk met een kleine 1-0.