Sportvrouwen van Nederland

Veel Nederlandse vrouwen beoefenen hun sport wereldwijd op het hoogste niveau. Men kan over de verschillende redenen vaak lang discussiëren maar een heel erg sterk bewezen feit is dat Nederlanders tot de langste mensen van de wereld behoren. Daarnaast is Nederland een zeer welvarend land – iets dat wetenschappers in verband brengen met de atletische bouw van de lange Hollanders.

maxresdefaultEen van de sporten waar de Nederlandse vrouwen jaar in en jaar uit in uitblinken is veldhockey. Naast het excelleren op het veld en op alle grote internationale toernooien (inclusief de Olympische Spelen) zijn de dames van Oranje ook nog eens oogverblindend knap. Volgens veel kranten waren de vrouwen van het Nederlandse hockey team het knapste team van de Olympische spelen in Londen 2012 met als kopstuk hockeyster Ellen Hoog.

Naast teamsporten zijn de Nederlanders ook erg actief bij de individuele disciplines. Zo won Dafne Schippers onlangs de wereld titel op de 100 meter en 200 meter sprint voor vrouwen. Een unieke prestatie aangezien het extreem zeldzaam is dat Europese vrouwen bij de top van de ladder eindigen.

Meervoudig Sportvrouw van het Jaar in Nederland is de schaatsster Ireen Wüst. Dit zowel binnen Nederland als internationaal. Ze versloeg bij de competitie van persbureau ‘Reuters’ de Amerikaanse tennisster Serena Williams. Ireen won op de laatste Olympische spelen twee keer een gouden medaille, drie keer een zilveren medaille en won daarnaast ook nog eens de ‘All round’ schaatswereldtitel. Wüst startte haar professionele schaats carrière in 2005 en is van plan om door te gaan tot de Olympische Winter spelen van 2018. Haar plan daarna is nog niet bekend.

Bij het zwemmen heeft Nederland er weer een grote naam bij gekregen, namelijk de naam van Ranomi Kromowidjojo. Ranomi heeft al meerdere keren goud gepakt op diverse Olympische spelen en mag in het rijtje van Nederland’s beste sportvrouwen zeker niet vergeten worden!