800px-olympic_rings.svg_.img_assist_customDe laatste Olympische Zomerspelen die plaats hebben gevonden waren die uit het jaar 2012 en speelden zich af in de hoofdstad van Engeland, Londen. Men spreekt er nu nog steeds over hoe goed en strak dit evenement georganiseerd was. De Olympische Zomerspelen geldt als een van de grootste sporttoernooien die er wereldwijd bestaan. Atleten van over heel de wereld reizen af naar dezelfde plek om te strijden voor 1 van de 3 plakken: brons, zilver of goud. Dit is een traditie die in het jaar 1904 begon. Wellicht een van de zwaarste gouden medailles die Nederland ooit gewonnen heeft was die van Maarten van der Weijden. De sportman won goud op de 10 kilometer open water op de Zomerspelen van Peking in 2008 nadat er in het jaar 2001 kanker bij hem werd geconstateerd.

Misschien dat het ook wel leuk is om wat te vertellen over de historie van de Olympische Zomerspelen. het is een evenement dat eens in elke vier jaar op een andere plek in de wereld plaatsvindt. Een overwinning en de eerste plek op dit toernooi wordt internationaal erkend als serieuze prestatie binnen je discipline.

Toen de Olympische spelen voor het eerst in het jaar 1896 in Athene werd gehouden deden er in het totaal 250 mannen mee aan de spelen. Ze kwamen uit 14 verschillende landen en er waren in totaal 43 verschillende onderdelen. Nu, na meer dan ruim 100 jaar, zijn de spelen uitgegroeid tot een van de grootste internationale evenementen die er op aarde bestaan. De Olympische Spelen in Londen telden ongeveer 11.000 atleten die afkomstig waren uit meer dan 200 verschillende landen. Het aantal onderdelen waar de atleten aan deel kunnen nemen is ook gigantisch gestegen. In 1986 waren dit er slechts 43, nu meer dan 100 jaar later zijn er maar liefst 300 onderdelen waar mensen zich voor kunnen kwalificeren. Al met al een gigantisch evenement waar landen zich op een sportieve manier op de kaart kunnen zetten.