De Nederlandse Voetballer Wesley Sneijder

wesley-sneijder-446608Wesley Sneijder werd geboren op 9 juni in het jaar 1984 te Utrecht. Hij komt op het moment uit voor de Turkse professionele voetbal club Galatasaray en speelt daarnaast ook vaak bij het Nederlandse nationale team. In 2010 werd hij door de UEFA uitgeroepen tot Europese middenvelder van het jaar.

Wesley Sneijder begon al erg jong met voetballen en werd al snel opgemerkt door de scouts van AFC Ajax in Amsterdam. Zij erkenden zijn talent en hebben de jonge dribbelaar toegevoegd aan de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. Wesley speelde in het totaal 7 seizoenen in het eerste van de Amsterdamse topclub, maar werd daarna verkocht voor een bedrag van ruim 27 miljoen aan het Spaanse Real Madrid. In zijn eerste seizoen werd hij meteen kampioen met ‘de Koninklijken’, maar werd daarna direct doorverkocht aan het Italiaanse team Internazionale voor het slordige bedrag van vijftien miljoen euro.

Bij Internazionale won hij bijna alle prijzen die men maar kan winnen op het hoogste voetbalniveau. Zo won hij de Serie A, de Champions League, de Fifa World Cup en de Italiaanse beker in 1 seizoen. Toen er een nieuwe trainer bij Internazionale werd aangesteld, werd Wesley minder opgesteld. Hij is toen aan de Turkse club Galatasaray voor 7.5 miljoen euro verkocht. Hier was Sneijder in het eerste seizoen meteen al belangrijk en hielp hij zijn nieuwe club aan de zege in de Turkse competitie. Het seizoen daarop wist hij door met 1-0 van aartsrivaal Fenerbace te winnen de beker van Turkije binnen te harken.

Wesley Sneijder is de laatste tijd erg veel in het nieuws vanwege zijn relatie met Yolanthe Cabau. Dit is een waar showbizz koppel en ze halen dan ook regelmatig het nieuws via de achterklap of met opvallende dingen zoals de geboorte van hun zoontje genaamd Xess Xava Sneijder.