De Nederlandse voetballer Bram Nuytinck

Bram Nuytinck werd geboren in Heumen op 4 mei 1990. Bram is een professionele voetballer met als voorkeurspositie centrale verdediger. Momenteel speelt Nuytinck in de eerste klasse van de Belgische competitie bij grootmacht RSC Anderlecht en heeft nog een contract tot medio 2018.

Carrière

Op achtjarige leeftijd begon Nuytinck met voetballen bij SV Juliana ’31 in zijn toenmalige woonplaats Malden. In Bram Nuytinck2001 kwam hij in de jeugdopleiding van N.E.C. terecht waar hij zijn opleiding voltooide en in 2009 bij de selectie van het eerste elftal werd gehaald door toenmalig trainer Mario Been. Op 23 december maakte hij zijn debuut in de KNVB bekermatch tegen FC Groningen, maar hij moest uiteindelijk wachten tot 30 januari 2010 vooraleer hij zijn eerste basisplaats kreeg, dit was tegen Sparta.

In 2012, na interesse te hebben opgewekt van Europese topclubs als Everton, Juventus, Ajax en Napoli, trok Nuytinck op de laatste dag van de transferperiode naar Belgisch landskampioen RSC Anderlecht. Bij Anderlecht kreeg hij een vierjarig contract en maakte hij zijn Champions League debuut, waarin hij het niet slecht deed. De eerste twee seizoenen bij Anderlecht, waarin ze beiden keren kampioen werden, was Nuytinck een vaste waarde in het elftal van John Van Den Brom. Tegenwoordig is Bram Nuytinck onder de nieuwe trainer Weiler niet meer vaste waarde en krijgt routinier en cultfiguur Olivier Deschacht vaak de voorkeur op Nuytinck. Echter weten ze zijn kwaliteiten bij Anderlecht zeer te waarderen en willen ze hem graag bij de selectie houden.

Op internationaal niveau debuteerde Bram Nuytinck op 2 september 2010 als invaller voor Jong Oranje. Nuytinck werd zelfs aanvoerder van Jong Oranje na het vertrek van Jeffrey Bruma.

Privé

Bram Nuytinck studeerde Management en Economie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, maar heeft deze studie nooit afgemaakt.

Extra

Bram Nuytinck stond altijd bekend als fitnessfanaat en was ook stevig gebouwd. Maar na veel commentaar tijdens een mindere periode heeft hij veel op snelheid en beweging getraind waardoor hij wat spieren is kwijtgespeeld maar nu een flexibelere verdediger is.