De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond – ook wel de KNVB genoemd is het bestuurslichaam voor het voetbal in Nederland. Zij organiseert alle grote Nederlandse competities zoals de Eredivisie (het hoogste niveau), de Eerste Divisie, al het amateur voetbal en de KNVB beker. Het hoofdkantoor van de KNVB zit in Zeist.

logo-tim-belandaDe KNVB werd op 8 december 1889 opgericht. Een van de oprichters was de Haarlemmer ‘Pim Mullier’. Het doel van Pim Mullier was het promoten van de bekendheid van voetbal en sport in het algemeen in Nederland. Een paar jaar later zou hij de eerste professionele voetbal club van Nederland stichten – de Haarlemse Football Club.

De KNVB is ook het lichaam wat zich bekommerd om het Nederlandse elftal. De leider van dit team wordt ook wel de ‘bondscoach’ genoemd. Op het moment is dit Danny Blind. De voorzitter van de KNVB is Michael van Praag, de secretaris generaal is Bert van Oostveen.

de KNVB heeft een bepaalde soort visie op het Nederlands jeugdvoetbal wat tot nu toe erg effectief is gebleken. Jonge amateur voetballertjes beginnen op het laagste niveau met als doelstelling hier balgevoel te ontwikkelen en simpelweg plezier te krijgen in de sport. De doelstelling is hier dat iedereen leert samenspelen en dat de kinderen doorkrijgen dat je door samen te werken verder komt dan door alles zelf te doen.

Als de kinderen wat ouder zijn dan wordt het accent gelegd op de verschillende posities die er in het voetbal zijn en wat de kern taken van elke positie zijn. Het speelveld wordt vergroot en men begint met potjes van 11 tegen 11 te spelen.

Nog een paar jaar verder als de spelers de A/B bereiken dan worden de trainingen gebruikt om de teams klaar te stomen voor de echte wedstrijden die veelal op zaterdag en zondag plaats vinden. Belangrijke kwaliteiten die hier ontwikkeld worden is het leren omgaan met druk en spannende momenten en dat iedere speler ondergeschikt is aan het hele team.

Voetbal is natuurlijk volkssport nummer een in Nederland en de KNVB heeft daarom een belangrijke functie binnen de maatschappij en de sportwereld. Dit blijkt door wat er op de android casino spellen-pagina vermeld staat. Door ervoor te zorgen dat zowel het amateur- als het profvoetbal in goede banen wordt geleid, zal de sport qua populariteit in Nederland nog lang op eenzame hoogte blijven.