ChampionNederland heeft in het totaal iets meer dan zeventien miljoen inwoners en is relatief gezien een best klein land. Toch heeft bijna iedereen in de wereld wel eens van Nederland gehoord. De grootste redenen zijn hiervoor dat drugs legaal zijn en dat Nederland, internationaal gezien, met sport altijd extreem hoge ogen gooit. Dit zowel op de grote landentoernooien als Europese kampioenschappen, Wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen. Dit zijn echter niet de enige wedstrijden waar de Nederlandse sporters om geroemd worden, vaak doen ze het ook erg goed in clubverband.

Een voorbeeld hiervan zijn de mannen uit de selectie van Oranje, het Nederlandse voetbalelftal. Vraag een supporter ergens in de wereld welke spelers ze uit dit team kennen en ze scanderen al snel de namen van Johan Cruijff, Arjen Robben, Robin van Persie, Ruud van Nistelrooy of Edwin van der Sar.

Ook in clubverband worden de Nederlandse mannen van het voetbal geroemd. Elke voetballiefhebber weet dat Johan Cruijff, het rokende Amsterdamse straatschoffie, het voetbal naar een heel niveau heeft getild. Bij welke club hij ook speelde, hij was altijd de beste man van het veld.

Naast voetbal heeft Nederland nog veel meer kampioenen in de sport. Zo werd de bekende tenniser Richard Krajicek op het heilige gras van Wimbledon in 1996 uit het niets kampioen. De geboren en getogen Rotterdammer speelde in zijn carrière als proftennisser misschien wel het beste tennis dat een Nederlandse speler ooit heeft laten zien. Zo heeft hij, naast zijn overwinning op Wimbledon, ook de halve finales van zowel de Australian Open en Roland Garros gehaald. Op het cement van het Amerikaanse US Open kwam hij tot drie maal toe in de kwartfinale. De resultaten van de snelle service en het volleyspel van de lange Rotterdammer zijn tot op heden nooit meer door een Nederlandse tennisser behaald.